Hygiejnebevis – Kursus

0%

Hygiejnebevis

1 / 29

Hvad kan gøre dig syg medhovedpine, feber og opkast?

2 / 29

I hvilket temperatur område vokser bakterier hurtigst

3 / 29

Kan du smage på maden at den indeholder sygdomsfremkaldende bakterier

4 / 29

Hvilken temperatur skal skyllevandet være i en opvaskemaskine, for at være godkendt som desinfektion

5 / 29

Må der være håndklæder i et produktionslokale

6 / 29

Hvad skal der altid være ved din håndvask i køkkenet

7 / 29

Hvad er et egenkontrolprogram

8 / 29

Hvad er et kritisk kontrolpunkt

9 / 29

Hvorfor udfører du egenkontrollen hver dag

10 / 29

Hvad betyder kritisk kontrolpunkt?

11 / 29

Nævn 2 fejl i forbindelse med personlighygiejne i en fødevarevirksomhed vedfølgende eksempler (flere korrekte svar)

12 / 29

Menu: Engelsk bøf med pommes frites og salat
En oksefilet skæres ud og bøfferne steges. Salat, tomat mv. snittes og anrettes. Frosne pommes frites frituresteges. Hvordan undgår du at forurene salaten.

13 / 29

Nævn 2 fejl ved buffeten i en restaurant ved følgende eksempel (flere korrekte svar)

14 / 29

Hvad er en korrigerende handling

15 / 29

Du vågner af søvnen og føler dig rigtig skidt tilpas og kaster op. Efter at have sundet dig lidt, føler du dig rimelig frisk, det sidste ubehag bider du i dig og tager på arbejde.

16 / 29

Nævn 2 fejl ved produktion af en ret med kylling og grøntsager i ved følgende eksempler (flere korrekte svar)

17 / 29

I disken står der en flødeskumsdessert ved stuetemperatur. Hvor lang tid må desserten sælges?

18 / 29

Hvem har ansvaret for egenkontrollen?

19 / 29

Hvilke udsagn er ikke korrekt i forbindelse med varemodtagelse

20 / 29

Hvorfor kommer fødevarestyrelsen på kontrolbesøg

21 / 29

Hvorfor skal du undgå at dine forskellige kølevarer ligger for tæt op ad hinanden i kølerummet (flere korrekte svar)

22 / 29

Nævn 2 fejl i forbindelse med rengøring i en virksomhed ved følgende eksempel (flere korrekte svar)

23 / 29

Kan du lugte salmonella i fødevarer

24 / 29

Nedkøling af mad kan undlades, hvis du holder maden varm ved mindst

25 / 29

Kan fødevareregionen forbyde dig at sælge en bestemt vare

26 / 29

Kan fødevareregionen bestemme om du må tilberede rå kylling i dit pizzeria

27 / 29

Kan fødevareregionen lukke din virksomhed

28 / 29

Nævn 2 fejl i et kølerum, hvor der opbevares råt kød, grøntsager, pålægsvarer og færdigvarer ved følgende eksempler (flere korrekte svar)

29 / 29

Sygdomsbakterier bliver dræbt ved

Your score is

0%